Westflex Payroll

Payroll regeling met Westflex Select B.V.

Wanneer u uw medewerkers op de payroll plaatst bij Westflex Select B.V., besteed u alle werkgeverszorgen uit. U blijft uw eigen medewerkers werven en selecteren, verzorgt de planning en onderhoudt het dagelijkse contact met de medewerkers. Westflex Select  B.V. wordt in dit geval alleen op juridisch vlak werkgever van uw personeel. Wij nemen alle arbeidsrechtelijke risico’s van u als werkgever over. Daarnaast verzorgen wij voor u de gehele (loon)administratie, de contractadministratie, de loonbetalingen, ontslagprocedures, loonbetaling bij ziekte en alle overige verplichtingen die u als werkgever hebt. De medewerkers komen via een arbeidsovereenkomst in dienst bij Westflex Select B.V. Wij dragen zorg voor het tijdig en adequaat uitbetalen van salarissen en premies.

De voordelen voor u als werkgever

De wet Werk en Zekerheid werkt sterk beperkend voor de duur van arbeidsovereenkomsten. Na drie jaar zijn medewerkers vast in dienst en bij beëindiging van arbeidsovereenkomsten is een transitievergoeding van toepassing.

De binding met uw medewerkers blijft behouden

Bij alle operationele zaken blijft Westflex Select B.V. op de achtergrond. In de ogen van uw medewerkers zijn wij simpelweg alleen ‘het bureau dat het salaris regelt’. Westflex Select B.V. bemoeit zich dus niet met de inhoud van uw werk, maar richt zich uitsluitend op zaken die te maken hebben met het formele dienstverband. Hierdoor nemen wij de binding met uw medewerkers niet van u over.

U bent verlost van alle administratieve verplichtingen

Payroll is prima toepasbaar voor uw fulltime medewerkers, maar ook voor oproepkrachten, parttimers, studenten en scholieren. Er is bij deze medewerkers vaak geen vast aantal contracturen,  waardoor de administratieve druk erg groot kan worden. Denk hierbij aan de wekelijkse wisselende urenverwerking, het verstrekken van contracten, het doorvoeren van mutaties in personeelsgegevens, de wekelijkse uitbetalingen, verzorgen van ziek- en herstelmeldingen, het verstrekken van loonstroken, contractbeheer, snipperdagenregistratie, de jaaropgaven, enzovoort. Dit alles nemen wij bij payroll voor u uit handen.

U heeft optimale flexibiliteit

Als u kiest voor Westflex Payroll, betekent dit dat uw medewerkers in dienst komen bij Westflex Select B.V. U bent dan juridisch gezien geen werkgever meer.

Voordelen voor uw medewerkers

Ook uw medewerkers profiteren van een samenwerking met Westflex Select B.V. Zo worden zij wekelijks uitbetaald en zijn ze automatisch goed verzekerd voor de WW en de ZW.

Voor wie is payroll interessant?

Payroll is interessant voor elke organisatie met personeel. Niet alleen voor uw vaste medewerkers, maar ook voor seizoenskrachten, arbeidsmigranten, parttimers, scholieren, vakantiekrachten, weekendhulpen en ander tijdelijk personeel.

Werkwijze

Wij kunnen uw medewerkers verlonen als zij zich bij ons hebben ingeschreven. U levert wekelijks of maandelijks bij ons de gewerkte uren aan, en eventuele aanvullende gegevens zoals reiskosten, loonsverhoging, overwerk, etc. De urenregistratie kunt u zelf doen via uw inlog op ons klantportaal.

Wij verrichten de verloning en maken het uit te betalen bedrag binnen één week over aan uw medewerker. U ontvangt vervolgens een gespecificeerde factuur van ons, waarna u het factuurbedrag aan ons overmaakt.

Overzicht: de gemakken van Westflex Payroll

Bij payrolling van medewerkers is Westflex juridisch gezien de werkgever. Dit betekent dat Westflex alle arbeidsrechtelijke risico’s van u overneemt. Wij verzorgen de loonadministratie, de loonbetalingen (ook bij ziekte) en de eventuele ontslagprocedure.

De voordelen van payrolling zijn groot. U betaalt bijvoorbeeld alleen de werkelijk gewerkte uren. De volledige administratie wordt geregeld, zonder dat u er omkijken naar heeft. Bovendien zijn alle medewerkers automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA.

Met payrolling kiest u dus voor extra flexibiliteit, terwijl de binding met uw medewerkers behouden blijft. Daarmee is payroll interessant voor zowel de administratie van vaste medewerkers als van tijdelijke krachten of arbeidsmigranten.

Wat kost Westflex Payroll u?

Voor de volledige payroll dienstverlening, inclusief de bijbehorende risico’s, maken wij aan de hand van uw wensen graag een offerte op maat. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een afspraak en zie wat wij voor u kunnen betekenen! Bel vandaag nog: 0174 519 549