Crowdfundingsactie Stasiu Raczyński

Be someone's hero today! Laat Stas op eigen benen staan.

Een blij en enthousiast kind is het, Stanislaw (Roepnaam: Stas/Stasiu) Raczyński (1,5 jaar). Maar helaas is de werkelijkheid anders. Stas is geboren met de zeldzame aandoening Fibulaire Hemimelia (zeldzame misvorming van/afwijking aan de ledematen), een aandoening die slechts 1 op de 250.000 kinderen treft.
Hij is geboren zonder kuitbeen aan zijn rechterbeen, waardoor zijn been niet ‘normaal’ kan groeien en functioneren. Dit resulteert in twee ongelijke ledematen, een extreem kleine rechtervoet en aan elkaar gegroeide tenen. Stas kan daarom niet lopen, spelen, ontwikkelen of genieten zoals ieder ander kind. In het slechtste geval stopt het onderste gedeelte van zijn rechterbeentje zelfs helemaal met groeien en kan het gaan verschrompelen.

Om Stas een gezonde en onbezorgde toekomst te bieden, is er een operatie mogelijk. Maar deze zeldzame operatie kan slechts door een handvol specialisten wereldwijd worden uitgevoerd, en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Om Stas volledig te kunnen helpen, zijn er in totaal drie operaties nodig, waarvan de eerste operatie moet worden ondergaan vóór Stas twee jaar oud wordt. Dat is al bijna en daarom moet er juist nu snel actie worden ondernomen. Voor deze operaties moet er in totaal € 120.000 worden betaald.
(De kosten voor deze eerste operatie bedragen € 70.000, de tweede operatie kost € 50.000 en alleen de derde - en tevens laatste operatie - zal worden vergoed vanuit de zorgverzekering).

De moeder van Stas (Ewa Kowalska) is altijd een trouwe, hardwerkende medewerkster geweest van uitzendbureau Westflex en opdrachtgever Kwekerij VDA Plant.
Deze bedrijven hebben daarom hun krachten en netwerk gebundeld en zijn een crowdfundingsactie gestart om Stas en moeder Ewa te helpen.
Inmiddels is er al bijna € 100.000 ingezameld, maar dat is niet genoeg om de operatie te kunnen uitvoeren. Daarom willen wij ook jullie vragen een bijdrage te leveren.

 

Help jij Stas op eigen benen te staan?

Doneren kan rechtstreeks door een bedrag over te maken via de Poolse donatiepagina (let op: bedragen zijn in Poolse złoty) of de Nederlandse donatiepagina. Iedere bijdrage is welkom!

Voor meer informatie en/of vragen over deze actie kun je contact opnemen met John van den Akker (VDA Plant), via 06 - 547 973 63 of Frans van der Lugt (Westflex), via 06 - 148 497 27.